Dagindeling

Geen enkele dag bij ons is hetzelfde, maar toch hebben we wel een schema.

'S morgens worden de meeste kindjes gebracht tussen 7 en 8 uur.

We gaan dan even rustig wakker worden en lekker met zijn allen ontbijten.

Daarna gaan de oudste naar school, en gaan de kleinste vrij spelen.
De kinderen mogen een bak uitzoeken met speelgoed, of ik leg puzzels, muziekinstrumenten of boekjes voor ze klaar.

Rond een uur of 9, half 10 gaan de kleinste naar bed voor hun eerste slaapje.
Met de kindjes die alleen nog 's middags slapen heb ik dan veel 1 op 1 contact. We gaan dan samen spelen, wat knutselen, samen een boekje lezen, muziek luisteren of liedjes zingen en ze krijgen een tussendoortje zoals een stuk fruit of een biscuitje.

Om 12 uur komen de oudste weer uit school, zijn de kindjes weer wakker en gaan we met zijn allen aan tafel lunchen.
Er komt brood op tafel, rijstwafels, crackers, hartig en zoet beleg, melk of voor degene die geen melk drinken wat water of sap. Voor ieder wat wils! We blijven samen aan tafel zitten tot iedereen uitgegeten is, de oudste kindjes helpen dan met het afruimen van de tafel.

Dan gaan de oudste weer naar school, en gaan de kindjes die nog maar 1 keer slapen naar bed, en vaak ook de kindjes die nog 2 keer slapen. Anders is er dan een rust momentje. Lekker op de bank liggen, of rustig zelf wat spelen terwijl ik de boel aan kant maak, daarna is er weer tijd voor 1 op 1 contact en eventueel een rijstwafel of soepstengel.

Om kwart over 3 zijn de oudste weer uit school. Dan wordt er fruit gegeten en als het weer het toe laat gaan we lekker naar buiten. De tuin in, een wandeling maken, even naar de speeltuin, of naar de supermarkt.

Op dagen dat de oudste kinderen alleen 's morgens naar school gaan, maken we soms ook nog een uitstapje zodra zij uit zijn, Zoals sprookjes wonderland, het strand, even de stad in, naar de speeltuin of een wandeling.

Het ligt echt aan het weer en waar de kindjes zin in hebben.

De baby's volgen hun eigen schema tot ze 1 jaar zijn.